geomat.dk : Om geomat.dk : Sådan bruger du geomat.dk

Sådan bruger du geomat.dk

 

Den primære målgruppe for geomat.dk er pt. lærere i ungdoms- og

voksenuddannelserne. Netstedet tilbyder materialet til frit brug i

undervisningsmæssig øjemed. Det er hensigten, at netstedet på længere sigt

også skal rettes mere direkte til elever.

 

På geomat.dk kan du bl.a.

  • bestille et besøg på Steno Museet i Århus og her låne udstyr til praktiske landmålingsøvelser i universitetsparken eller på selve museet, og selvfølgelig kan du også i samme forbindelse bestille en guidet rundvisning på museet.

  • bestille en instrumentpakke til udlån til skolen.

  • downloade instrumentbeskrivelser og øvelsesvejledninger, som du kan bruge direkte eller tilskære til skolens lokale forhold.

  • downloade historiske kildetekster som kan give de praktiske øvelser en historisk underbygning, eller du kan benytte dem i klassen til kortere teoretiske forløb.

  • finde links til virksomheder og videregående uddannelser, der arbejder inden for feltet. Du kan også finde links til udenlandske websites.

 

 

 

1. Ved hjælp af navigatoren "Quickvalg" i det øverste højre hjørne kan du klikke ind på geomats 5 hovedsider: Forsiden, Landmåling, Opdagelser og navigation, Bibliotek og galleri og Om geomat. På landmålingssiderne er der en intern navigation.

 

2. Brødkrummerne i det lysegule felt viser dig, hvor i systemet du befinder dig. I eksemplet ovenover (Højdekurver) fortæller brødkrummerne dig, at du befinder dig på geomat.dk (link til forsiden), under hovedkategorien Undervisningsforløb (link til menuen), i underkategorien Korte forløb (link til menuen) og på siden Højdekurver. Ved at klikke på links, kan du gå baglæns i navigationsstrukturen.

 

3. Du kan downloade undervisningsvejledninger, instrumentbeskrivelser og kildetekster i både Word-format og i pdf-format. Pdf-filer åbnes med Adobe®-programmet Acrobat Reader®. Hvis du ikke allerede har det, kan du downloade det gratis nedenfor.

Get Adobe Reader 

 

4. Links til andre geomat-sider.

 

Bemærk at links til Word-filer, pdf-filer og billeder åbner nye browser-vinduer. Det samme gælder alle eksterne links.